Medvirkende

Trio con Brio Copenhagen

kunstnerisk ledelse

(DK/KR)

Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, klaver

Trio con Brio Copenhagen er festivalens kunstneriske ledelse siden 2014 og består af violinisten Soo-Jin Hong, cellisten Soo-Kyung Hong og pianisten Jens Elvekjær. Trioen går i 2024 ind i sit 25-års jubilæumsår. Højdepunkter inkluderer omfattende turnéer i Europa og USA, en verdenspremiere på en ny klavertrio af Bent Sørensen i Boulez Saal, Berlin, og flere Beethoven-cyklusser i førende koncertsale. Trioens har udgivet en lang række CD’er – som uden undtagelse er modtaget med stor entusiasme af både kritikere og fans. Deres seneste album med trioer af Schubert og Weinberg fik bl.a. 6 hjerter i Politiken med ordene: ”Trio con Brio markerer at de hører til i toppen af verdens-eliten hvad nutidens klassiske kammermusik angår”. Trioens enestående musikerskab, friske tilgang til kernerepertoiret, spændende programlægning og evne til at række ud til unge gennem kreativ koncertvirksomhed har bl.a. medført tildelingen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen-prisen i 2019, en af Danmarks mest prestigefyldte musikpriser.

www.trioconbrio.dk

Elisabeth Leonskaja

klaver

(RU/A)

Elisabeth Leonskaja har i årtier været regnet blandt vor tids mest berømte pianister. I en verden domineret af kommercielle medier og politiske agendaer er hun forblevet tro mod sig selv og musikken, i tradition med store sovjetiske musikere som David Oistrakh, Sviatoslav Richter og Emil Gilels. Hendes musikalske udvikling blev afgørende påvirket af hendes samarbejde med Sviatoslav Richter. Dette musikalske og personlige venskab fortsatte indtil Richters død i 1997. Udover hendes talrige solo-engagementer, er kammermusik fortsat en vigtig del af hendes arbejde. Hun er fast gæst på adskillige internationale festivaler, og optræder som solist med førende orkestre og internationalt anerkendte dirigenter. I sit andet hjemland Østrig har hun har modtaget den højeste kunstneriske æresbevisning: det østrigske æreskors for videnskab og kunst og er udnævnt til æresmedlem af Wiener Konzerthaus. I 2020 modtog hun International Classical Music (ICMA) Lifetime Achievement Award.

www.leonskaja.com

Quatuor Danel

(FR)

Marc Danel, violin
Gilles Millet, violin
Vlad Bogdanas, bratsch
Yovan Markovitch, cello

Quatuor Danel blev grundlagt i 1991 og har været i forreste række af den internationale kammermusikscene lige siden med vigtige koncertoptrædener verden over og en række banebrydende cd-optagelser. Kvartetten er berømt for deres fortolkninger af de samlede strygekvartetter af Haydn, Beethoven, Schubert, Sjostakovitj og Weinberg. Deres andet fokus ligger i samarbejdet med store nutidige komponister som Wolfgang Rihm, Helmut Lachenmann, Sofia Gubaidulina m.fl. Russiske komponister har en særlig plads i Quatuor Danels repertoire. De har indspillet den komplette cyklus af Sjostakovitj strygekvartetter for Fuga Libera i 2005. Dette bokssæt blev for nylig genudgivet af Alpha og tæller stadig som en af reference-fortolkningerne af Sjostakovitjs kvartetter. Quatuor Danel består af Marc Danel og Gilles Millet på violiner, Vlad Bogdanas, bratsch og Yovan Markovitch på cello.

www.quatuordanel.eu

Natalie Clein

cello

(GB)

Den britiske cellist Natalie Clein beskrives af The Times som en “tryllebindende” og ”passioneret” musiker. Allerede da hun var seksten år gammel vandt hun både BBC’s ”Young Musician of the Year” og Eurovision-konkurrencen for unge musikere. Sin egentlige debut havde hun ved en af BBC’s legendariske promenade-koncerter i 1997. Som solist og kammermusiker optræder hun over hele verden og Natalie Clein er desuden kunstnerisk leder af sin egen kammermusikfestival i Purbeck, England. Hun har en stærk interesse i nutidig musik, og har uropført flere værker af tidens store komponister – blandt dem Sir Peter Maxwell Davis og Sir John Tavener. Natalie har været Artist in Residence og Director of Musical Performance ved Oxford University 2015 – 2019 og er professor i cello ved både Rostock Academy of Music i Tyskland og Royal College of Music i London.

www.natalieclein.com

Tatjana Masurenko

bratsch

(RU/USA)

Tatjana Masurenko er en af vor tids førende bratschister, kendetegnet ved sit udtryksfulde spil, og sin store karisma. Hun har optrådt solo med orkestre, herunder Gewandhausorchester Leipzig, Radio Symphonie Orchester Berlin, NDR Radiophilharmonie og andre førende orkestre i Europa og Asien – og har været en velkommen gæst på store internationale festivaler som både solist og kammermusiker i mange år. Masurenko er også en passioneret underviser og er professor ved både Haute Ecole de Musique de Lausanne i Schweitz Switzerland samt ved det berømte Colburn Conservatory of Music i Los Angeles.

www.tatjanamasurenko.de

Andrej Bielow

violin

(UKR/DE)

Den ukrainske violinist Andrej Bielow er uddannet i Tyskland og Frankrig. Som solist og kammermusiker har han indspillet over 20 cd’er og optrådt som solist med orkestre som New Japan Philharmonic, Orchestre National de France, Kiev Philharmonic og Münchener Kammerorchester. Ved internationale konkurrencer har Bielow vundet flere priser, og han har modtaget en lang række kulturlegater. Han underviser i violin ved konservatoriet i Graz og giver hyppigt master-classes i Europa, Asien og USA. Som kammermusiker har han optrådt på festivaler i hele Europa – herunder ved Kammermusik på Lundsgaard hvor hans fornemme musikerskab, passion for kammermusikken og smittende energi har gjort ham til en fast og skattet gæst.

www.andrejbielow.net

Nicholas Swensen

bratsch

(DK)

Nicholas Algot Swensen er både aktiv bratschist og dirigent. På bratsch har han vundet adskillige priser såsom førstepræmien ved Oskar Nedbal International Viola Competition i 2020 (Prag), Juilliard Viola Concerto Competition i 2021, 3. pris i Primrose International Viola Competition (Los Angeles), DR P2s talentpris og Carl Nielsen talentpris. Nicholas har optrådt på førende internationale musikfestivaler som Kronberg Academy Festival, Accademia Isola Classica og Ravinia Festival. I 2021 spillede han Waltons bratschkoncert i Lincoln Centers Alice Tully Hall, med stjernedirigenten Antonio Pappano og Juilliard Symphony Orchestra. Han studerer for øjeblikket på det berømte Kronberg Akademi i Tyskland hos Tabea Zimmermann – og er derudover optaget på det nationale talentudviklingsprogram Dirigentløftet i 2024.

www.nordicartistsmanagement.com

Jonas Egholm

guitar

(DK)

Jonas Egholm er et af Danmarks helt store guitarnavne, og han er da også allerede tildelt Sonningfondens talentpris (2020) Carl-Nielsen Fondens talentpris (2021) og i 2023 var han årets P2 talent. Han debuterede fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i september 2023, men har allerede opnået bred international anerkendelse og optrådt i adskillige lande rundt i verden. Som 10-årig var han med DR Symfoniorkestret på turne i Danmark og Tyskland. I 2020 vandt han førsteprisen i International Guitar Festival José Tomás Villa de Petrer”, og har som følge været på koncertturné i både Spanien, Brasilien og Mexico. Denne førstepræmie gav ham også mulighed for at indspille sin første cd “Guitar Recital”, som blev udgivet i 2022.

www.jonasegholm.com

David Munk-Nielsen

klaver

(DK)

David Munk-Nielsen er uddannet fra Sibelius Akademiet i Finland og vakte for alvor opmærksomhed da han indenfor kort tid vandt 3. pris i den internationale Maj Lind Piano Competition i Helsinki (2022) 1. pris i den nationale Tampere Piano Competition i Finland samt 1. prisen i Tallinn International Piano Competition i Estland (2021). David har optrådt med orkestre som Finnish Radio Symphony Orchestra, Tampere Philharmonic, Århus Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester. Han har spillet recitals og kammermusik ved festivaler som Hindsgavl Festival, DSQ Festival, Copenhagen Summer Festival, Helsingborg Pianofestival, Aarhus Kammer-musikfestival, ”Festival & Friends” samt Sibelius Festival i Lahti, Turku Music Festival samt Mänttä Music Festival i Finland.

www.davidmunk-nielsen.com

Esben Tange

præsentation

(DK)

Esben Tange er cand. mag i musik- og medievidenskab. Han har været programmedarbejder i DR P2 fra 1995 og fra 2007 redaktør og koncertvært. Esben er medlem af Léonie Sonnings Musikfonds bestyrelse fra 2004 og formand siden 2012. Han er medstifter af Rued Langgaard Selskabet i 2007 og kunstnerisk leder af Rued Langgaard Festival i Ribe siden 2011. Foredragsholder, forfatter og skribent af artikler om klassisk og moderne musik med særlig vægt på tiden omkring år 1900. Esben Tange har endvidere skabt en række visuelt formidlede koncertforestillinger om komponisten Rued Langgaard og beslægtede komponister.