Medvirkende

Trio con Brio Copenhagen

kunstnerisk ledelse

(DK/KR)

Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, klaver

Trio con Brio Copenhagen er festivalens kunstneriske ledelse. Trioen består af søstrene Soo-Jin Hong (violin) og Soo-Kyung Hong (cello) samt pianisten Jens Elvekjær. De tre musikere mødtes i Wien i 1999 og markerede sig hurtigt, da de i 2002 vandt P2 Kammermusik-konkurrence og ARD-Wettbewerb i München. Siden har de vundet førstepriser i adskillige store internationale kammermusikkonkurrencer og optrådt over hele verden. De har bl.a. indspillet alle Beethovens klavertrioer og deres seneste udgivelse med trioer af Arensky og Sjostakovitj i 2021, har fået en fremragende modtagelse i de internationale medier og bl.a. vundet de tyske musikkritikeres ’Preis der deutschen Schallplattenkritik’. Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong er koncertmestre på hhv. violin og cello i DR SymfoniOrkestret, og Jens Elvekjær er professor i klaver og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonserva-torium. Trioen er modtagere af P2’s Kunstnerpris i 2015 og Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens hæderspris i 2019.

Læs mere

Elisabeth Leonskaja

klaver

(RU/AU)

Elisabeth Leonskaja har i årtier været regnet blandt vor tids mest berømte pianister. I en verden domineret af kommercielle medier og politiske agendaer er hun forblevet tro mod sig selv og musikken, i tradition med store sovjetiske musikere som David Oistrakh, Sviatoslav Richter og Emil Gilels. Hendes musikalske udvikling blev afgørende påvirket af hendes samarbejde med Sviatoslav Richter. Dette musikalske og personlige venskab fortsatte indtil Richters død i 1997. Udover hendes talrige solo-engagementer, er kammermusik fortsat en vigtig del af hendes arbejde. Hun er fast gæst på adskillige internationale festivaler, og optræder som solist med førende orkestre og internationalt anerkendte dirigenter. I sit andet hjemland Østrig har hun har modtaget den højeste kunstneriske æresbevisning: det østrigske æreskors for videnskab og kunst og er udnævnt til æresmedlem af Wiener Konzerthaus. I 2020 modtog hun International Classical Music (ICMA) Lifetime Achievement Award.

Læs mere

Quatuor Modigliani

strygekvartet

(FR)

Franske Quatuor Modigliani er blandt de mest efterspurgte strygekvartetter i verden. De optræder jævnligt i de mest berømte koncertsale i verden: Wigmore Hall, London, Carnegie Hall, New York, Concertgebouw Amsterdam, Berlins Konzerthaus, Musikverein i Wien og Paris Philharmonie og de var den første strygekvartet, der gav koncert i Hamburgs Elbphilharmonies store sal efter åbningen i 2017. Kvartetten har selv været kunstneriske ledere af festvalen Rencontres Musicales d’Evian 2014-22, en festival gjort navnkundig af dens tidligere leder, Mstislav Rostropovich, og senest af Bordeaux International String Quartet Competition siden 2020. Blandt deres tætte musikalske venner er kunstnere som Sabine Meyer, Renaud og Gauthier Capuçon, Beatrice Rana, Fazil Say, Augustin Dumay, Amihai Grosz, Gary Hoffman, Paul Meyer, og Daniel Müller-Schott.

Læs mere

Maxim Rysanov

bratsch

(UKR/UK)

Den grammy-nominerede ukrainsk-britiske bratschist og dirigent Maxim Rysanov har etableret sig som en af verdens mest levende og karismatiske musikere. Som bratschist er han hovedsageligt kendt som hyppig gæst på internationale musikscener, såsom BBC Last Night of the Proms og festivalerne i Edinburgh, Salzburg og Verbier, og han har optrådt som solist med en lang række af verdens førende orkestre. Parallelt med sit virke som bratschist, har han en travl karriere som dirigent, og kombinerer ofte de to roller som dirigent fra solistpodiet. Hans entusiasme for ny musik har genereret mange spændende samarbejder, og udvidet bratschrepertoiret. Dette inkluderer verdenspremierer af Dobrinka Tabakova, Pēteris Vasks m.fl.

Læs mere

Felix Klieser

horn

(DE)

Den 31-årige tyske hornist Felix Klieser har gjort sig bemærket på den internationale scene igennem de seneste ti år. I 2014 modtog han ECHO Klassik som Årets Unge Kunstner, og samme år udkom hans livshistorie “Footnotes – A Hornist Without Arms Conquers the World”. I 2016 blev han tildelt Leonard Bernstein Award ved Schleswig-Holstein Music Festival og i sommeren 2022 spillede han sin debut på Ravenna Festival på invitation af Maestro Riccardo Muti. Højdepunkter i sæsonen 2022/2023 inkluderer Felix Kliesers debut i Wiens Musikverein og turnéer med Prags Symfoni-orkester og Festival Strings i Lucerne samt hans andet år som artist in residence ved Bournemouth Symphony Orchestra.

Læs mere

Andrej Bielow

violin

(UKR/DE)

Den ukrainske violinist Andrej Bielow er uddannet i Tyskland og Frankrig. Som solist og kammermusiker har han indspillet over 20 cd’er og optrådt som solist med orkestre som New Japan Philharmonic, Orchestre National de France, Kiev Philharmonic og Münchener Kammerorchester. Ved internationale konkurrencer har Bielow vundet flere priser, og han har modtaget en lang række kulturlegater. Han underviser i violin ved konservatoriet i Graz og giver hyppigt master-classes i Europa, Asien og USA. Som kammermusiker har han optrådt på festivaler i hele Europa – herunder ved Kammermusik på Lundsgaard hvor hans fornemme musikerskab, passion for kammermusikken og smittende energi har gjort ham til en fast og skattet gæst.

Læs mere

Elias Holm

klaver

(DK)

Elias Holm studerer på solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær og har derudover studeret på Universität der Künste i Berlin og modtaget privatundervisning hos den verdenskendte pianist Maria João Pires i hendes hjem i Portugal. Elias har markeret sig ved flere danske og internationale konkurrencer. Senest i 2019 hvor han vandt Copenhagen Lied-Duo Competition sammen med mezzosopranen Sophie Haagen. Han er passioneret kammermusiker og lied-pianist og hyppig gæst ved kammermusikfestivaler og -foreninger landet over. Modtager af bl.a. legat fra Sonning Fonden og Van Hauens legat.

Læs mere

Sophie Haagen

mezzosopran

(DK)

Med en stemme sammenlignet med ‘sort fløjl’ og rost for sin karakteristiske klang og fleksibilitet, er mezzosopran Sophie Haagen allerede ved at etablere sig på begge sider af Atlanten. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonser-vatorium, Det Kgl. Teaters Operaakademi samt Eastman School of Music ved University of Rochester, New York, og på School of the Aspen Music Festival i Colorado. I oktober 2019 modtog Sophie førsteprisen ved Copenhagen Lied Duo Competition sammen med pianisten Elias Holm. Hun er erfaren oratoriesangerinde og lied-sanger og fast gæst ved Copenhagen Opera Festival. I sommeren 2023 er hun desuden aktuel i Opera Hedelands opsætning af Askepot.

Læs mere

Adam Koch

violin

(DK)

Adam Koch er opvokset i Præstø og startede med at spille violin som femårig. Siden 2016 har han studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Adam har vundet internationale priser ved bl.a. Tibor Varga internationale violinkonkurrence i Schweiz (2019), W. A. Mozart konkurrence i Salzburg (2020) og J. Brahms konkurrence i Pörtschach, Østrig (2020) I 2019-22 var han alternerende koncertmester i Leopoldinum Kammerorkester i Wrocław, Polen og spiller i denne sæson som koncertmester i Det Kgl. Kapel. Fra 2023 er han kunstnerisk co-director af Oremandsgaard Kammermusikfest. Han har desuden fulgt Malko Skolens dirigentundervisning i samarbejde med DR 2020-22 hvor han bl.a. har deltaget i masterclass med Herbert Blomstedt. For tiden studerer han ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin.

Læs mere

Esben Tange

præsentation

(DK)

Esben Tange er cand. mag i musik- og medievidenskab. Han har været programmedarbejder i DR P2 fra 1995 og fra 2007 redaktør og koncertvært. Esben er medlem af Léonie Sonnings Musikfonds bestyrelse fra 2004 og formand siden 2012. Han er medstifter af Rued Langgaard Selskabet i 2007 og kunstnerisk leder af Rued Langgaard Festival i Ribe siden 2011. Foredragsholder, forfatter og skribent af artikler om klassisk og moderne musik med særlig vægt på tiden omkring år 1900. Esben Tange har endvidere skabt en række visuelt formidlede koncertforestillinger om komponisten Rued Langgaard og beslægtede komponister.