Medvirkende

Trio con Brio Copenhagen

kunstnerisk ledelse

(DK/KR)

Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, klaver

Trio con Brio Copenhagen er festivalens kunstneriske ledelse og er godt på vej ind i deres 23. sæson. Trioen består af søstrene Soo-Jin Hong (violin) og Soo-Kyung Hong (cello) samt pianisten Jens Elvekjær. De tre musikere mødtes i Wien i 1999 og markerede sig hurtigt, da de i 2002 vandt førsteprisen i P2 Kammermusik-konkurrence og i ARD-Wettbewerb i München. Siden har de vundet førstepriser i adskillige store internationale kammermusikkonkurrencer og optrådt over hele verden. De har bl.a. indspillet alle Beethovens klavertrioer og deres seneste udgivelse med trioer af Arensky og Sjostakovitj i 2021, har fået en fremragende modtagelse i de internationale medier og bl.a. vundet de tyske musikkritikeres ’Preis der deutschen Schallplattenkritik’. Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong er koncertmestre på hhv. violin og cello i DR SymfoniOrkestret, og Jens Elvekjær er professor i klaver og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Trioen er modtagere af P2’s Kunstnerpris i 2015 og Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens hæderspris i 2019.

Nikolaj Szeps-Znaider

violin

(DK)

Dirigent og violinist Nikolaj Szeps-Znaider har netop indviet sin første sæson som musikchef for Orchestre National de Lyon. Han er fast gæstedirigent hos nogle af verdens førende orkestre, herunder Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal, Bamberg Symphony og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Som violinist kunne han i sæsonen 19/20 bl.a. opleves som solist med Wiener Symfonikerne, Orchestre National de France og Konzerthausorcheter Berlin, og han opførte samtlige Beethovens Violin Sonater med Rudolf Buchbinder i Wiens Musikverein. Szeps-Znaider brænder for at støtte den næste generation af musikalske talenter. Han er Præsident for Carl Nielsen International Competition og kunstnerisk leder for Carl Nielsen Festival der åbner for første gang i Odense til august 2022. Han spiller på “Kreisler” Guarnerius “del Gesu” 1741, udlånt til ham af Det Kongelige Teater, og med støtte fra VELUX FONDEN, VILLUM FONDEN og Knud Højgaards Fond.

Quatuor Danel

(FR)

Marc Danel, violin
Gilles Millet, violin
Vlad Bogdanas, bratsch
Yocan Markovitch, cello

Quatuor Danel Quatuor Danel blev grundlagt i 1991 og har været i forreste række af den internationale kammermusikscene lige siden med vigtige koncertoptrædener verden over og en række banebrydende cd-optagelser. Kvartetten er berømt for deres fortolkninger af de samlede strygekvartetter af Haydn, Beethoven, Schubert, Sjostakovitj og Weinberg. Deres andet fokus ligger i samarbejdet med store nutidige komponister som Wolfgang Rihm, Helmut Lachenmann, Sofia Gubaidulina m.fl. Russiske komponister har en særlig plads i Quatuor Danels repertoire. De har indspillet alle strygekvartetter af Sjostakovitj og indspillede den komplette cyklus til Fuga Libera i 2005. Dette bokssæt blev for nylig genudgivet af Alpha og tæller stadig som en af ​​reference-fortolkningerne af Sjostakovitj’s kvartetter. Quatuor Danel består af Marc Danel og Gilles Millet på violiner, Vlad Bogdanas, bratsch og Yovan Markovitch på cello.

Nils Mönkemeyer

bratsch

(DE)

Kunstnerisk brillans og nytænkende programmering er nogle af de kvaliteter, der har givet Nils Mönkemeyer ry som en af de verdens mest succesrige bratschister. I et eksklusivt samarbejde med Sony Classical har han udgivet adskillige cd’er i løbet af de seneste år, som alle har fået ros af kritikere og vundet flere priser. Mönkemeyers repertoire spænder vidt, fra de allerførste værker for bratsch fra det 18. århundrede, til nutidigt repertoire og egne arrangementer, og han optræder alene i den kommende sæson med symfoniorkestre og på musikfestivaler over hele verden. Hans stærke ønske er, at lade musikken bygge bro og gøre den mere tilgængelig for alle samfundsgrupper. Til dette formål grundlagde han i 2016 kammermusikfestivalen “Klassik für Alle” i samarbejde med velgørenhedsorganisationen Caritas Bonn.

Natalie Clein

cello

(UK)

Den britiske cellist Natalie Clein beskrives af The Times som en “tryllebindende” og ”passioneret” musiker. Allerede da hun var seksten år gammel vandt hun både BBC’s ”Young Musician of the Year” og Eurovision-konkurrencen for unge musikere. Sin egentlige debut havde hun ved en af BBC’s legendariske promenade-koncerter i 1997. Som solist og kammermusiker optræder hun over hele verden og Natalie Clein er desuden kunstnerisk leder af sin egen kammermusikfestival i Purbeck, England. Hun har en stærk interesse i nutidig musik, og har uropført flere værker af tidens store komponister – blandt dem Sir Peter Maxwell Davis og Sir John Tavener. Natalie har været Artist in Residence og Director of Musical Performance ved Oxford University 2015 – 2019 og er professor i cello ved både Rostock Academy of Music i Tyskland og Royal College of Music i London.

Soo-Eun Hong

obo

(KR)

Oboisten Soo-Eun Hong, søster til Soo-Kyung og Soo-Jin Hong, har studeret ved Wiens Musikuniversitet og Musik Hochschule Karlsruhe og er prisvinder ved Jeunesse Musicale Wien, KBS Young Artist Concour (1.pris) og den internationale konkurrence “Pacem in Terris” i Bayreuth (2.pris). Som solist har hun optrådt med en række orkestre og som kammermusiker har hun som medlem af Villa Musica spillet sammen med bl.a. Sabine Meyer og optrådt ved Gonjiam Woodwind Festival med Wenzel Fuchs og mange andre fremragende musikere. Soo-Eun er bosat i Korea hvor hun i øjeblikket er professor ved Euro Music Academy, underviser ved Chungnam University samt solo-oboist i DPO Daejeon Philharmonic Orchestra.

Andrej Bielow

violin

(UA)

Den ukrainske violinist Andrej Bielow er uddannet i Tyskland og Frankrig. Som solist og kammermusiker har han indspillet over 20 cd’er og optrådt som solist med orkestre som New Japan Philharmonic, Orchestre National de France, Kiev Philharmonic og Münchener Kammerorchester. Ved internationale konkurrencer har Bielow vundet flere priser, og han har modtaget en lang række kulturlegater. Han underviser i violin ved konservatoriet i Graz og giver hyppigt master-classes i Europa, Asien og USA. Som kammermusiker har han optrådt på festivaler i hele Europa – herunder ved Kammermusik på Lundsgaard hvor hans fornemme musikerskab, passion for kammermusikken og smittende energi har sørget for gen-invitationer både i 2016, 2017, 2018, 2019 og 2021.

Enrico Pace

klaver

(IT)

Italienske Enrico Pace’s international karriere tog for alvor fart, da han i 1989 vandt Franz Liszt klaverkonkurrencen i Utrecht. Siden har han turneret over det meste af verden og optrådt på scener som Amsterdams Concertgebouw, Teatro alla Scala i Milano, Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York og på festivaler som Verbier og Lucerne. Udover at være efterspurgt solist med orkester er han en dedikeret kammermusiker. Af faste samarbejdspartnere kan nævnes Leonidas Kavakos, Frank Peter Zimmermann, Matthias Goerne og Antoine Tamestit. Hans indspilning af Beethovens samlede violinsonater med Kavakos på pladeselskabet Decca blev i 2013 nomineret til en Grammy.

Einars Everss

kontrabas

(LV/DK)

Einārs Everss er fra Letland og for nyligt ansat som solobassist DR Symfoniorkestret. Ved siden af studerer han ved solist-klassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof. Michal Stadnicki hvorfra han debuterer d. 14. september 2022! Einārs er prisvinder ved adskillige internationale konkurrencer og som solist og kammermusiker han har optrådt over det meste af Europa. I sommeren 2020 var han desuden jurymedlem ved J. M. Sperger International Double Bass Quarantine Challenge.

Michael Germer

violin

(DK)

Med sit naturlige musikerskab og sin varme sanselige tone har 20-årige Michael Germer allerede skabt sig et ry i Skandinavien. Michael har vundet priser ved en række internationale violinkonkurrencer. Som den yngste deltager nåede han semifinalen i Carl Nielsen Konkurrencen og i 2021 vandt han Den Danske Strygerkonkurrence. Michael modtog P2s talentpris i 2022 med begrundelsen: ”Michael Germer er en usædvanlig musikalsk teenager. Med lige dele talent, kløgt og målrettet arbejde har han udviklet en imponerende musikalsk modenhed og teknisk kunnen. Læg dertil en naturlig autoritet og lydhørhed, der gør ham i stand til at kommunikere stærkt og direkte med både andre musikere og publikum”.

Nicholas Swensen

bratsch

(DK)

Nicholas Algot Swensen er trods sin unge alder både bratschist og dirigent. På bratsch har han vundet adskillige priser såsom førstepræmien ved Oskar Nedbal International Viola Competition i 2020 (Prag), DR P2s talentpris og Carl Nielsen talentpris. Nicholas har optrådt på førende internationale musikfestivaler som Kronberg Academy Festival, Accademia Isola Classica og Ravinia Festival. I 2021 spillede han Waltons bratschkoncert med Odense Symfoniorkester. Han studerer i øjeblikket på Juilliard School i New York.

Søren Sætter-Lassen

skuespiller

(DK)

Søren Sætter-Lassen er én af Danmarks helt store skuespillere og modtog i 2022 Hædersprisen ved årets Reumert uddeling. Han var uforglemmelig som Salieri i opsætningen af Amadeus på Det Kgl. Teater som genopsættes i januar 2023 og har været en fast del af ensemblet på Det Kgl. Teater fra 1992-2022. I starten af 1980’erne var han medstifter af Grønnegårds Teatret, hvor han medvirkede i flere Holbergforestillinger. Søren har modtaget alle de store priser, f.eks. Teaterpokalen, Lauritzenprisen 2003, Årets Reumert for bedste mandlige hovedrolle for Richard III i 2010, Faderen i 2014, Amadeus i 2019 og for bedste mandlige birolle for Don Carlos i 2000.

Esben Tange

koncertpræsentation

(DK)

Esben Tange er cand. mag i musik- og medievidenskab. Han har været programmedarbejder i DR P2 fra 1995 og fra 2007 redaktør og koncertvært. Esben er medlem af Léonie Sonnings Musikfonds bestyrelse fra 2004 og formand siden 2012. Han er medstifter af Rued Langgaard Selskabet i 2007 og kunstnerisk leder af Rued Langgaard Festival i Ribe siden 2011. Foredragsholder, forfatter og skribent af artikler om klassisk og moderne musik med særlig vægt på tiden omkring år 1900. Esben Tange har endvidere skabt en række visuelt formidlede koncertforestillinger om komponisten Rued Langgaard og beslægtede komponister.