Medvirkende

Trio con Brio Copenhagen

kunstnerisk ledelse

(DK/KR)

Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, klaver

Trio con Brio Copenhagen er festivalens kunstneriske ledelse siden 2014 og består af violinisten Soo-Jin Hong, cellisten Soo-Kyung Hong og pianisten Jens Elvekjær. Trioen gik i 2024 ind i sit 25-års jubilæumsår hvor højdepunkter inkluderede omfattende turnéer i Europa og USA, en verdenspremiere på en ny klavertrio af Bent Sørensen i Boulez Saal, Berlin, og flere Beethoven-cyklusser i førende koncertsale. Trioen har udgivet en lang række CD’er – som uden undtagelse er modtaget med stor entusiasme af både kritikere og fans. Deres seneste album med trioer af Schubert og Weinberg fik bl.a. 6 hjerter i Politiken med ordene: ”Trio con Brio markerer at de hører til i toppen af verdens-eliten hvad nutidens klassiske kammermusik angår”. Trioens enestående musikerskab, friske tilgang til kernerepertoiret, spændende programlægning og evne til at række ud til unge gennem kreativ koncertvirksomhed har bl.a. medført tildelingen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen-prisen i 2019, en af Danmarks mest prestigefyldte musikpriser samt Wilhelm Hansen Fondens hæderslegat i 2024.

www.trioconbrio.dk

Marmen Quartet

(UK)

Johannes Marmen, violin
Laia Valentin Braun, violin
Bryony Gibson-Cornish, bratsch
Sinéad O’Halloran, cello

Marmen Quartet blev grundlagt i 2013 og har siden markeret sig som én af de førende strygekvartetter på den internationale kammermusikscene.  De har vundet førstepriser i store internationale kammermusik-konkurrencer, som Bordeaux og Banff og har koncertoptrædener verden over i prominente koncertsale som Berlin Philharmonie, Wigmore Hall og Muziekgebouw Eindhoven. Kvartetten spænder bredt i sit repertoire, fra Haydn til moderne musik og har uropført værker af bl.a. Garth Knox, Salina Fisher og Hannah Kendall. De er kendte for at spille med en enorm intensitet og vitalitet; kvaliteter der skinner igennem på deres anmelderroste debutalbum fra januar 2025 udgivet på BIS med strygekvartetter af Bartók og Ligeti. Marmen Quartet består af Johannes Marmen og Laia Valentin Braun på violiner, Bryony Gibson-Cornish, bratsch og Sinéad O’Halloran på cello.

www.marmenquartet.com

Enrico Pace

klaver

(IT)

Italienske Enrico Paces internationale karriere tog for alvor fart, da han i 1989 vandt Franz Liszt klaverkonkurrencen i Utrecht. Siden har han turneret over det meste af verden og optrådt på scener som Amsterdams Concertgebouw, Teatro alla Scala i Milano, Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York og på festivaler som Verbier og Lucerne. Udover at være efterspurgt solist med orkester er han en dedikeret kammermusiker. Af faste samarbejdspartnere kan nævnes Leonidas Kavakos, Frank Peter Zimmermann, Matthias Goerne og Antoine Tamestit. Hans indspilning af Beethovens samlede violinsonater med Kavakos på pladeselskabet Decca blev i 2013 nomineret til en Grammy.

Hélène Clément

bratsch

(FR/UK)

Hélène Clément er en af sin generations mest markante bratschister og en passioneret kammermusiker. Som kammermusikpartnere har hun haft kunstnere som Elisabeth Leonskaja, Jonathan Biss, Mitsuko Uchida, Quatuor Ébène og mange flere. Hun frekventerer store prestigefyldte festivaler og er professor i bratsch og kammermusik ved Royal Academy of Music i London. Hélène har på Chandon Records udgivet værker for bratsch af Britten og Bridge, indspillet på en italiensk bratsch fra 1843, tidligere ejet af Benjamin Britten og Frank Bridge selv. I 12 år var hun bratschist i den anerkendte britiske Doric String Quartet, hvor hun dykkede ned i kvartetrepertoiret fra Haydn til nulevende komponister, optrådte verden over og indspillede en bred vifte af værker af bl.a. Britten, Beethoven og Mendelssohn.

Andrej Bielow

violin

(UKR/DE)

Den ukrainske violinist Andrej Bielow er uddannet i Tyskland og Frankrig. Som solist og kammermusiker har han indspillet over 20 cd’er og optrådt som solist med orkestre som New Japan Philharmonic, Orchestre National de France, Kiev Philharmonic og Münchener Kammerorchester. Ved internationale konkurrencer har Bielow vundet flere priser, og han har modtaget en lang række kulturlegater. Han underviser i violin ved konservatoriet i Graz og giver hyppigt master-classes i Europa, Asien og USA. Som kammermusiker har han optrådt på festivaler i hele Europa – herunder ved Kammermusik på Lundsgaard hvor hans fornemme musikerskab, passion for kammermusikken og smittende energi har gjort ham til en fast og skattet gæst.

www.andrejbielow.net

Jonathan Swensen

cello

(DK)

Cellist Jonathan Swensen er af BBC Music Magazine blevet beskrevet som ’a musician of charisma and thrilling physicality’, og nyder en blomstrende karriere i både Europa og USA. Han har spillet med et væld af symfoniorkestre og på kammermusikfestivaler over hele verden: Philharmonia Orchestra, Islands Symfoniorkester og alle Danmarks symfoniorkestre, på Chamberfest Cleveland, Center’s Terrace Theatre, Lincoln Center og Merkin Hall. Han vandt i 2024 1. prisen ved The Naumburg International Cello Competition og er blevet tildelt Avery Fisher Career Grant 2022 foruden bl.a. Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2020 og Leonie Sonnings Musikfonds Talentpris 2017. I september 2022 udgav han sit debut-album Fantasia, der modtog begejstrede anmeldelser fra magasinerne Gramophone og The Strad samt BBC Music.

www.jonathanswensen.com

Michael Germer

violin

(DK)

Med sit naturlige musikerskab og sin varme sanselige tone har den unge danske violinist Michael Germer vundet succes ved koncerter og konkurrencer internationalt – senest ved modtagelsen af Gladsaxe Musikpris i 2023. På trods af at han først debuterer fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i maj 2024, har han allerede spillet som solist med de fleste af de danske symfoniorkestre og samarbejdet med dirigenter som Christoph Eschenbach (CPH Phil), Andris Poga (Aalborg Symfoniorkester), Pierre Bleuse (Århus Symfoniorkester), Lars Ulrik Mortensen (Concerto Copenhagen) og kammermusikpartnere som Andreas Brantelid, Marianna Shirinyan. Michael vandt i 2020 2. Pris samt “Prize for Best Interpretation of Paganini” ved Khachaturian International Violin Competition og senere 1. Pris ved Den Danske Strygerkonkurrence.

www.michaelgermer.com

Ernö Kallai Kiss Jr. Gypsy Band

(HU)

Ernő Kállai Kiss Jr. er en fremtrædende ungarsk violinist, hyldet for sine bidrag til traditionel sigøjnermusik og ungarsk musik. Han er født ind i en musikalsk familie og er søn af Ernő Kállai Kiss Sr., berømt klarinettist og tárogató-spiller. Denne familiære arv har i høj grad påvirket ham musikalsk og næret et dybt engagement i at bevare og promovere Ungarns rige musikalske traditioner. Med sit ensemble, Ernő Kállai Kiss Jr. Gypsy Band, er han dedikeret til ikke kun at bevare den musikalske arv fra sit hjemland, men også at introducere nuancerne i ungarsk folkemusik og sigøjnermusik til publikum i hele verden. Gennem sit arbejde fortsætter han med at inspirere og uddanne og sikrer således at disse rige musikalske traditioner bevares for fremtidige generationer.

Søren Sætter-Lassen

skuespiller

(DK)

Søren Sætter-Lassen er én af Danmarks helt store skuespillere og modtog i 2022 Hædersprisen ved årets Reumert uddeling. Han var uforglemmelig som Salieri i opsætningen af Amadeus på Det Kgl. Teater som genopsættes i januar 2023 og har været en fast del af ensemblet på Det Kgl. Teater fra 1992-2022. I starten af 1980’erne var han medstifter af Grønnegårds Teatret, hvor han medvirkede i flere Holbergforestillinger. Søren har modtaget alle de store priser, f.eks. Teaterpokalen, Lauritzenprisen 2003, Årets Reumert for bedste mandlige hovedrolle for Richard III i 2010, Faderen i 2014, Amadeus i 2019 og for bedste mandlige birolle for Don Carlos i 2000.

Esben Tange

præsentation

(DK)

Esben Tange er cand. mag i musik- og medievidenskab. Han har været programmedarbejder i DR P2 fra 1995 og fra 2007 redaktør og koncertvært. Esben er medlem af Léonie Sonnings Musikfonds bestyrelse fra 2004 og formand siden 2012. Han er medstifter af Rued Langgaard Selskabet i 2007 og kunstnerisk leder af Rued Langgaard Festival i Ribe siden 2011. Foredragsholder, forfatter og skribent af artikler om klassisk og moderne musik med særlig vægt på tiden omkring år 1900. Esben Tange har endvidere skabt en række visuelt formidlede koncertforestillinger om komponisten Rued Langgaard og beslægtede komponister.