Spillesteder

Lundsgaard Gods

 

Festivalens seks (ud af otte) koncerter finder sted i koncertsalen Anexet ved den smukke herregård, Lundsgaard Gods, som ligger naturskønt og tæt ved skov og strand i Kerteminde. Lundsgaard ejes af parret Rudolf og Vini Iuel, som satser på at genoplive godsets mange bygningers potentiale med unikke oplevelser i en imødekommende herregårdsstemning.

Koncertsalen Anexet er en tidligere 2000 m2 kostald, der med støtte fra Realdania er blevet restaureret og omdannet til kulturhus med tilhørende café/restaurant, Café Agnes. Anexet udmærker sig ved sit arkitektoniske særpræg og sin fremragende akustik og gør den oplagt til afholdelse af klassiske akustiske koncerter. Der er plads til ca. 300 publikummer.

Anexet ved Lundsgaard Gods
Lundsgårdsvej 15
5300 Kerteminde

www.lundsgaardgods.dk

Kerteminde Kirke

 

En af koncerterne er programsat som en Natkoncert i Kerteminde Kirke, Skt. Laurentius Kirke, hvis historie går helt tilbage til 1350. Kirken ligger på torvet midt i byen, og dens stemningsfyldte rum danner en anderledes ramme om en koncert, der også giver plads til eftertanke.

Kerteminde Kirke
Langegade 4
5300 Kerteminde

Læs om Kerteminde Kirkes historie her:
www.kertemindedrigstrupkirker.dk

Johannes Larsen Museet

 

Museet danner rammen om en anderledes musikoplevelse helt i kunstnerens ånd. I 1901-02 byggede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen deres hjem på Møllebakken i Kerteminde. Hermed skabte de ikke alene en malerisk ramme om familiens liv, men tillige et gæstfrit kunstnerisk mødested for malere, forfattere og billedhuggere. Dette fristed for kunst og kultur satte sit præg på udviklingen af kulturlivet i Danmark igennem årtier.

Johannes Larsen Museet
Møllebakken 14
5300 Kerteminde

Alhed Larsen fejres på Johannes Larsen Museet

2022 er 150-året for Alhed Larsens fødsel. Det fejrer Johannes Larsen Museet med den hidtil største udstilling om Alhed, der var langt mere end sin berømte mands hustru og en gæstfri kunstnerværtinde. Samtidig har museet udgivet en stor biografi, der for første gang fortæller hendes livshistorie og belyser hendes kunstneriske virke. Alhed Larsen levede et spændende liv, hun var en stærk kvinde med mange talenter – klaverspil, sang og sprog hørte også til disse – og ikke mindst skabte hun mange billeder, der med deres farver og lys bør stå mere centralt i fortællingen om kunstnergruppen Fynboerne. På Johannes Larsen Museet kan man sommeren over og altså også i forbindelse med museumsbesøget under vandrekoncerten opleve størstedelen af Alhed Larsens kendte produktion af malerier og pastelværker, samtidig med at hendes liv udfoldes lige her, hvor hun boede sammen med Johannes Larsen på Møllebakken. Henover sommeren har vi masser af rundvisninger, talks og familieaktiviteter i forbindelse med Alhed Larsen-fejringen.

Læs mere:
www.johanneslarsenmuseet.dk